Blouse in wit

Iemand vroeg me of ik ook een vintage-inspired, romantische-look blouse kon maken. Dat laat ik me geen twee keer vragen!

Na wat zoekwerk en het maken van een collage, had ik mijn ideeën uitgewerkt in een toile. De mouwkop vond ik te hoog dus die heb ik verkleind, en zo nog een paar kleine dingetjes.

Ik hou ervan om kleding uit verschillende periodes of stylen te mixen. Zie je deze blouse al bij een strakke blauwe of zwarte spijkerbroek met pumps eronder? Of ga je meer voor vintage met een wijde zwarte rok? Kan ook! En als je een high waist kokerrok eronder draagt is het meer fifties, die ook weer helemaal terug zijn van weggeweest!

De stof van de toile is wel een stuk stugger dan de stof waar ik uiteindelijk voor heb gekozen, maar de mouwkop was evengoed in het uiteindelijke ontwerp erg hoog geworden, dus toch maar verlaagd.

Detail van de manchet. Het randje van de gerimpelde strook is afgewerkt met een mini klein rolzoompje.

De plooien bij de schouder zijn een mooie en decoratieve manier om coupe te krijgen in het voorpand. Erg leuk.

Extra moeilijkheid van de doorzichtigheid van de stof,, je wilt niet over al de naden doorheen zien, maar bij deze taillecoupe kan het niet anders en ziet er ook niet slordig of raar uit.

De lusjes zijn zelf gemaakt van de stof van de blouse, en zo zijn de knoopjes ook gestoffeerd met dezelfde stof. Ik hou ervan😍

Superromantisch op een zwarte (koker)rok!


Reactie plaatsen

Reacties

Jannie de Jong
9 maanden geleden

Toch maar een vraag , waar kun je die mooie stoffen nog bekomen , het patroon tekenen van het gladde rokje, heb ik gevolgd, nostalgie voor mij, vr.Gr. J