Maatwerk Couture, hoe werkt dat?

 

Ambacht
Kiezen voor kleding die speciaal voor jou wordt gemaakt is een bewuste keuze. Niet alleen omdat je kiest voor uniek en origineel comfort, maar ook voor ambacht, duurzaamheid en slow fashion.

Dat betekent dat ik in principe alleen colbertjes maak op de traditionele, ambachtelijke manier, waar veel handwerk en techniek bij komt kijken. De ervaring heeft me geleerd dat de natuurlijke stoffen en ontwerpen beter tot zijn recht komen wanneer deze op de ambachtelijke manier worden verwerkt.

Ook wat betreft de korsetten kies ik daarom voor metalen spiraalbaleinen, die het prettigst dragen en meest duurzaam zijn omdat ze het korset langer mooi houden.

 

Pasproces

Wanneer je hebt besloten dat je een maatwerk stuk wilt laten maken, dan gaat het balletje rollen! Nog even en je hebt een uniek topstuk in huis!

  • We plannen een afspraak in voor kennismaking.
  • Daarna komt een afspraak om maat te nemen en het definitieve ontwerp door te spreken. Het is handig om een goeie bh aan te doen! Deze bh gebruik je tijdens het hele pasproces. Op basis van jouw maten teken ik het patroon en afhankelijk maak ik een toile, een pasmodel.
  • Doorpas 1 van de toile: we spreken het samen door, wat zit goed, wat willen we aanpassen?
  • Als de toile helemaal perfect zit ga ik hem van de modestof maken.
  • Doorpas 2 er kunnen nu alleen nog kleine wijzigingen worden aangebracht.
  • De laatste pas is een definitieve check en als alles naar wens is kan je het mee naar huis nemen.

Als nodig blijkt om nog een extra pas in te plannen om wat voor reden dan ook, dan doen we dat natuurlijk, geen probleem!

 

Tijdspad

Het maakproces zal ongeveer 4-6 weken duren. Als ik alle stoffen en materialen in huis heb kunnen we alle doorpassen van te voren plannen en weet je precies wanneer je jasje klaar is. Kan het sneller? Ja, het is mogelijk om 's ochtends de eerste kennismaking en meet-pas te hebben, en 's middags al terug te komen voor de toile-pas.  Daar reken ik € 50 extra voor. Fijne bijkomstigheid is dat ik op een plek woon waar heel veel te doen is, wandelen door de Schoorlse Duinen, shoppen in Bergen of Alkmaar, kitesurfen, vogels spotten, you name it.

 

Tip

Wanneer je naar mijn atelier komt, neem dan de kleding (rok/broek, top) mee die je bij je nieuwe item wilt combineren. Dan kan ik bijvoorbeeld de lengte helemaal afstemmen op die combinatie.  Als je nog geen idee hebt waar je het op wilt dragen, geen probleem, ik kan met je meedenken over verschillende mogelijkheden!

 

Goede bh

Waarom is het nodig een goeie bh aan te doen bij het maatnemen en passen? Sowieso hebben bh's invloed op de stand van je borsten, het ene model duwt ze meer naar buiten, het andere geeft meer decolleté. Als een bh daarnaast niet goed past, of uitgerekt is, heeft dat ook invloed op de stand van je borsten. Om een maatwerk stuk mooi te laten zitten bij jou, is het dus van belang om bij het maatnemen en passen elke keer een goed passende (en dezelfde) bh aan te doen.

 

Garantie

Ik wil dat je echt blij bent en blijft met mijn ontwerp. Mocht er (ondanks normaal gebruik) iets mis zijn met je nieuwe item, laat het mij dan zo snel mogelijk weten. We zoeken dan samen naar een goede oplossing.

Na zes weken na de afleverdatum zijn er kosten verbonden aan veranderingen. Uiteraard zit er een limiet aan het uitleggen van kledingstukken in verband met de naadtoeslag.

 

Prijzen voor maatwerk kleding

 

Onderstaande prijslijst is een indicatie, je kan zelf je kledingstuk samenstellen door te kiezen voor andere zakken,  rits of knopen, andere kraag, etc. Voor het uitkiezen van de stof heb ik verschillende stalenboeken met voorbeelden. Ook kan ik mee de stof uitzoeken als je dat graag wilt. De prijs van stoffen varieert, er zijn stoffen van 25 euro per meter, maar ook van 120 en daarboven. Reken op gemiddeld 2-2,5 meter stof voor een jasje, en 1,20 meter voor een broek met rechte, niet wijd uitlopende pijpen. Ik help je graag de juiste keuze te maken voor stof, kleur en model.

 

Prijzen (incl. BTW)  zijn richtprijzen en zijn inclusief maatnemen, het tekenen van een patroon op maat, het extra maken van een pasmodel (toile) en twee doorpas-sessies.

Meer- of minderwerk (kraag, zakken, versiering, ed) kan toegepast worden afhankelijk van je wensen.

 

 

 

 

Kledingstuk Prijs (vanaf)
Tailleur-jasje/colbert met kraag (gepikeerd) en paardenhaar binnenwerk en twee opgestikte zakken. € 992
Tailleur-jasje/colbert zonder kraag met paardenhaar binnenwerk en twee opgestikte zakken. € 870
Pantalon (gevoerd, rits, geen zakken) € 290
Rok (recht, gevoerd, geen zakken) € 242
Blouse met kraag en mouwen € 315
Mouwloze top € 182
Mantel (gevoerd, sjaalkraag, twee opgestikte zakken) € 968
Korset met spiraalbaleinen € 400
Bruids- of feest japon (eenvoudige belijning) €1900
Keuzemogelijkheden Prijs (vanaf)
Eenvoudige kraag/opstaand boordje + € 30
Kraag/rever (traditioneel) + € 45
Knoopsgat (machinaal) + € 10
Knoopsgat (gepaspoilleerd) + € 20
Zak (met paspels, per stuk) + € 35
Zak (klepzak, per stuk) + € 45
Zak (in zijnaad, broek of rok) per stuk + € 30
Rugsplit (met voering) + € 32
Loopsplit (met voering) + € 32
Mouwsplit (per twee) + € 55
Stofknopen (per knoop) + € 7
Toeslag voor speciale stofverwerking (ruiten, sierstiksel, vleugstoffen) 10%
Personal shopper: dagdeel mee om stof uit te zoeken + € 80
Spoedtoeslag (maatnemen en toile-pas op 1 dag) + € 50

Vragen

Heb je na het lezen nog een vraag? Laat het me vooral weten!