Tailleur (in opdracht)

Dit strak gesneden tailleurtje met twee klepzakken met paspel is exclusief voor een klant gemaakt. Een dunne zwarte wollen crêpe vervult de hoofdrol, dezelfde

crêpe maar dan crème-kleurig, geeft een fantastisch accent bij de kraag. Ik weet niet of het waar is, maar ik heb wel eens gehoord dat Coco Chanel graag witte kragen droeg en maakte, omdat het wit het licht laat reflecteren in je gezicht, en dat staat vaak heel mooi.

Detail van de klepzak met paspel. Ik heb eerst een "normale" paspelzak gemaakt, en de klep er daarna in vastgezet.

Ambacht aan het werk! Om de kraag mooi soepel te kunnen laten vallen maar toch genoeg stevigheid te geven, wordt een tussenvoering vaan paardenhaar op de onderkant van de kraag gepikeerd. Pikeren is een tijdrovend klusje maar je geduld wordt beloond!

De rugpanden zaten te strak om de billen, als je de deelnaden lostornt en ze rustig laat vallen over de billen, kan je precies meten hoeveel extra ruimte er nodig is.

De knoopsgaten zijn gepasppoilleerd, de randen van de knoopsgaten bestaan uit smaale reepjes stof. Over gepaspoilleerde knoopsgaten zouden hele congressen georganiseerd kunnen worden: iedereen heeft zijn eigen tips en triscks om ze zo strak en gelijk mogelijk in de panden te krijgen. Precisieklusje! Dit is overigens geen beste foto, ik had het knoopsgat net gepast over de knoop waardoor hij wat open staat.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.