Menskirt (in opdracht)

Als absolute fan van de hitserie Peaky Blinders, zweefde ik in gedachten tijdens het maken van deze menskirt  helemaal terug naar die rauwe jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. Want wat is dit stoer, deze excentrieke kerel, met zijn grove boots, antracietgrijze rok, grijze pullover en portemonnee aan de ketting!

Toen me werd gevraagd of ik voor deze mener een rok kon maken, dacht ik in eerste instantie aan een kilt. Maar nee, die had hij al, het moest een rechte overslag rok worden, niet vrouwelijk, en van een donkergrijze dikke wollen stof die hij al jaren in de kast had liggen. Hij wist vrij goed wat hij wilde, twee zakken aan de zijkant, een kontzak voor de portemonnee en lussen voor de brede riem. Het was mijn taak om deze features in de rok te verwerken en tegelijkertijd zo sober, stoer en mannelijk mogelijk te maken.

Even een blik terug: van nu terug naar het begin.

Twee steekzakken in de (verplaatste)  zijnaad en een zak op de achterkant voor de portemonnee!

De zelfkant van de stof is niet afgewerkt, maar als overslag gebruikt om ervoor te zorgen dat het niet allemaal te  netjes en keurig wordt.

Ik had eerst spijkerbroek-achtige lussen gemaakt voor de riem , maar in overleg met de klant toch besloten om bredere tunnels te maken en middenachter een kruis.

Binnenwerk van de achterzak, een traditionele strookzak.

De hele rok (behalve de overlsag) is gevoerd met een dunne katoen in verband met overgevoeligheid voor wol. Dus ook de binnenkant van de tailleband is van katoen.

Ik weet niet meer waarom ik precies déze foto moest maken, maar hij past prima in het rijtje dus vooruit maar :))

De steekzakken van katoen, maar het inkijkje natuurlijk van dezelfde buitenstof als de rest.

Eerste pasmodel van zwarte katoen, zijnaad twee centimeter naar voren geplaatst, en eigenlijk is hij meteen goed!

Een goed begin is het halve werk. Patroon tekenen op maat.