Waarom kleding WEL belangrijk is!

Ben jij iemand die elke dag vlot iets uit de kast trekt en aanschiet, of sta je eindeloos te tutten met het proberen van verschillende combinaties? Het lijkt zo simpel, je aankleden, “want uiterlijk is toch niet belangrijk, het gaat toch om de binnenkant”? True, maar zo gemakkelijk blijkt het toch niet altijd te zijn.

Hoe je je kleedt, heeft met veel verschillende zaken te maken, bijvoorbeeld wat je gaat doen, sporten of naar kantoor? Ga je naar buiten, wandelen of is het tijd voor een feestje? Dit zijn natuurlijk praktische zaken die je kledingkeus kunnen bepalen, maar op een ander niveau betekent kleding nog veel meer.

 

Want, wat je draagt dat doet ertoe.

 

En wel op verschillende manieren, waar ik er voor nu even twee uitpik.
Je kleding kan je zelfvertrouwen en stemming een boost geven, omdat je je lekker en goed voelt in wat je draagt. Dat gevoel kennen we allemaal wel. Het is je eigen stijl, het zijn de kleuren die jou goed staan en de combinaties die je zelf hebt gemaakt.

 

Daarnaast, een beetje naar de zweverige kant maar zo ervaar ik het wel, is dat je als het ware de eigenschappen, het karakter, overneemt van de kleding die je draagt: met een zwierige zomerjurk aan voel je ook zwierig, licht en luchtig. Met je zware motorboots aan geef je jezelf eerder het gevoel met beide benen op de grond te staan. Meestal zijn dat allemaal onbewuste zaken die bepalen wat je aan wilt hebben, want de ene dag heb je meer zin in het één dan in het ander.

Zo kan je een beetje spelen met je stemming en met wat je aandoet: als je je sterk voelt, is het makkelijker om je ook sterk te kleden, super! Maar andersom kan ook: als je een beetje meer zelfvertrouwen wel kan gebruiken, kan je JUIST dat powersuit uit de kast halen!

 

Als je in een goede stemming bent, dan straal je dat ook uit, en dan kan je die positiviteit overdragen naar anderen, zo werkt het nu eenmaal.

Je voelt je fijn, confident en dat beinvloedt je stemming. En ook hoe je over jezelf denkt. Het heeft allemaal met elkaar te maken en kan elkaar enorm versterken!