COVID -19 maatregelen in mijn atelier: in een gesprek vooraf bespreken we samen in een checkgesprek of het bezoek een risico oplevert voor de gezondheid van beiden.  Ik werk alleen op afspraak en daarbij wordt de 1,5 meter afstand wordt zoveel mogelijk gehanteerd. Uiteraard draag ik een mondkapje tijdens passessies.

Maatwerk Couture, hoe werkt dat?

 

Pasproces

Wanneer je mij hebt laten weten dat je een item wilt aanschaffen, dan gaat het balletje rollen! Joehoe, nog even en je hebt een uniek topstuk in huis!

  • We plannen dan vijf afspraken in om te passen, elk van 45 minuten tot een uur. Het is handig om een dunne legging en hemdje aan te doen, en een goeie bh! Deze bh gebruik je tijdens het hele pasproces.
  • De eerste pas bestaat uit het maatnemen. Op basis van jouw maten teken ik het patroon en maak ik een toile, een pasmodel.
  • Die toile kom je weer passen en we spreken deze samen door, wat zit goed, wat willen we aanpassen?
  • Na deze pas verwerk ik de aanpassingen weer in het patroon en de toile, er volgt dan een derde pas. Als de toile helemaal perfect zit ga ik hem in het echt maken.
  • De vierde afspraak bestaat uit het doorpassen van het definitieve stuk en worden eventueel wijzingen aangebracht.
  • De vijfde pas is de laatste pas, een definitieve check en als alles naar wens is mag je het mee naar huis nemen.

Als nodig blijkt om nog een extra pas in te plannen om wat voor reden dan ook, dan doen we dat natuurlijk, geen probleem!

 

Tijdspad

Het maakproces zal ongeveer 6 weken duren. Alle stoffen en materialen heb ik in huis, maar ik ben natuurlijk wel afhankelijk van de pasafspraken die we samen maken.

Kan het sneller? Ja, het is mogelijk om 's ochtends de eerste meet-pas te hebben, en smiddags al terug te komen voor de toile-pas.  Daar reken ik € 50 extra voor. Fijne bijkomstigheid is dat ik op ene plek woon waar heel veel te doen is, wandelen door de Schoorlse Duinen, shoppen in Bergen of Alkmaar, kitesurfen, vogels spotten, you name it.

 

Tip

Wanneer je naar mijn atelier komt, neem dan de kleding (rok/broek, top) mee die je bij je nieuwe item wilt combineren. Dan kan ik bijvoorbeeld de lengte helemaal afstemmen op die combinatie.  Als je nog geen idee hebt waar je het op wilt dragen, geen probleem, ik kan met je meedenken over verschillende mogelijkheden!

 

Goede bh

Waarom is het nodig een goeie bh aan te doen bij het maatnemen en passen? Sowieso hebben bh's invloed op de stand van je borsten, het ene model duwt ze meer naar buiten, het andere geeft meer decolleté. Als een bh daarnaast niet goed past, of uitgerekt is, heeft dat ook invloed op de stand van je borsten. Om een maatwerk stuk mooi te laten zitten bij jou, is het dus van belang om bij het maatnemen en passen elke keer een goed passende (en dezelfde) bh aan te doen.

 

Garantie

Ik wil dat je echt blij bent en blijft met mijn ontwerp. Mocht er (ondanks normaal gebruik) iets mis zijn met je nieuwe item, laat het mij dan weten. We zoeken dan samen naar een goede oplossing.

Schommel je met je gewicht, en zit de top toch te krap of te ruim, laat het mij dan zo snel mogelijk weten. Gebeurt dit binnen zes weken na de eindpas, dan kan ik het innemen of uitleggen, zonder meerkosten. Gebeurt dit na een langere periode, dan kun je ook contact met me opnemen, maar reken ik wel vermaakkosten. Uiteraard zit er een limiet aan het uitleggen van kledingstukken in verband met de naadtoeslag.

 

Vragen

Heb je na het lezen van dit alles nog een vraag? Laat het me vooral weten!