De ziel van oude ambachten dwaalt rond in de boerderij uit 1906 waarin wij wonen en het was voor mij dan ook een logische stap om na mijn opleiding en succesvolle eerste aanloop de oude houtwerkplaats op het erf om te bouwen tot een kleermakers-atelier. Een plek waar ik tot rust kom, en met inspiratie, passie en experimenteren mijn ideeën vorm kan geven. Een warm en creatief nest.

Na het nodige voorwerk en voorbereiding ben ik begonnen aan de verbouwing: er is hard gewerkt, veel handen zijn uit de mouwen gestoken, er is veel stof opgewaaid en weer neergedaald. Het resultaat is een modern atelier, met behoud van een prachtig authentiek karakter. Samen met de natuurlijke schoonheid van de noordhollandse duinen is het een bron van inspiratie voor mij. Zo laat ik het verleden herleven en geef het weer een toekomst.

Het ambacht, het vormgeven met je handen vanuit je hart, dat is wat mij bezielt en me geruststelt. Handwerktechnieken die van generatie op generatie worden doorgegeven gebruik ik graag in mijn werk, omdat ze uiting geven aan wie je bent en waar je voor staat. Laat jezelf in vervoering brengen door eerlijke kleding waaraan je kan zien dat er aandacht en tijd aan is besteed. Ambacht met een moderne snit.

 

De echtheid van het werken met vormen, de eerlijke kleuren en texturen van mooie stoffen kunnen me elke keer opnieuw beroeren. De mogelijkheden en combinaties zijn oneindig en kunnen zich verrassend ontvouwen. Dat proces van creëren zal me altijd blijven boeien en zal ik ook nooit genoeg van krijgen.

 

 

Ervaringen/opleidingen

Freelance coupeuse Hillenius Haarlem-unieke ontwerpen trouw- en avondmode, 2022

Freelance coupeuse KY, 2022

Masterclass Passen, vertekenen, pomp (Meesteropleiding Coupeur) 2021

Project Women in Movement Vlisco i.o.v.  Anbasja Blanken (Fashion Design) 2021

Freelance Bruidsmodehuis Hoorn 2021

Patreon membership on Couture Corsets and Costumes (Royal Black Couture, online) 2020-21

Leer-specialisatie (Leather Fashion Academy, Amsterdam) 2019-2020

Freelance coupeuse (Mart Visser, Amsterdam) 2019-heden

Coupeuse I (Modevakschool Nancy van Vliet, Alkmaar)

Coupeuse II, proportieleer, afwijkende/asymmetrische lichaamsmaten (Modevakschool Nancy van Vliet, Alkmaar)

Costumiere (Modevakschool Nancy van Vliet, Alkmaar)

Broderie d'Art (Ecole Lesage, Parijs)

Moulage (Ton Verswijveren, Alkmaar)

Docente modevakschool (Fifty Ways, Haarlem & Modevakschool Nancy van Vliet, Alkmaar)

Coupeuse-stage (Thandora Bruidsmode, Alkmaar)