Maatwerk Couture, hoe werkt dat?

 

Pasproces

Wanneer je mij hebt laten weten dat je een colbertje/jasje wilt laten maken, dan gaat het balletje rollen! Nog even en je hebt een uniek topstuk in huis!

  • We plannen een afspraak in voor kennismaking en maatnemen. Het is handig om een dunne legging en hemdje aan te doen, en een goeie bh! Deze bh gebruik je tijdens het hele pasproces. Op basis van jouw maten teken ik het patroon en maak ik een toile, een pasmodel.
  • De toile kom je weer passen en we spreken deze samen door, wat zit goed, wat willen we aanpassen?
  • Als de toile helemaal perfect zit ga ik hem van de modestof maken.
  • De volgende afspraak bestaat uit het doorpassen van het definitieve stuk en worden eventueel kleine wijzingen aangebracht.
  • De laatste pas is een definitieve check en als alles naar wens is kan je het mee naar huis nemen.

Als nodig blijkt om nog een extra pas in te plannen om wat voor reden dan ook, dan doen we dat natuurlijk, geen probleem!

 

Tijdspad

Het maakproces zal ongeveer 4-6 weken duren. Als ik alle stoffen en materialen in huis heb kunnen we alle doorpassen van te voren plannen en weet je precies wanneer je jasje klaar is. Kan het sneller? Ja, het is mogelijk om 's ochtends de eerste kennismaking en meet-pas te hebben, en smiddags al terug te komen voor de toile-pas.  Daar reken ik € 50 extra voor. Fijne bijkomstigheid is dat ik op een plek woon waar heel veel te doen is, wandelen door de Schoorlse Duinen, shoppen in Bergen of Alkmaar, kitesurfen, vogels spotten, you name it.

 

Tip

Wanneer je naar mijn atelier komt, neem dan de kleding (rok/broek, top) mee die je bij je nieuwe item wilt combineren. Dan kan ik bijvoorbeeld de lengte helemaal afstemmen op die combinatie.  Als je nog geen idee hebt waar je het op wilt dragen, geen probleem, ik kan met je meedenken over verschillende mogelijkheden!

 

Goede bh

Waarom is het nodig een goeie bh aan te doen bij het maatnemen en passen? Sowieso hebben bh's invloed op de stand van je borsten, het ene model duwt ze meer naar buiten, het andere geeft meer decolleté. Als een bh daarnaast niet goed past, of uitgerekt is, heeft dat ook invloed op de stand van je borsten. Om een maatwerk stuk mooi te laten zitten bij jou, is het dus van belang om bij het maatnemen en passen elke keer een goed passende (en dezelfde) bh aan te doen.

 

Garantie

Ik wil dat je echt blij bent en blijft met mijn ontwerp. Mocht er (ondanks normaal gebruik) iets mis zijn met je nieuwe item, laat het mij dan zo snel mogelijk weten. We zoeken dan samen naar een goede oplossing.

Na zes weken na de afleverdatum zijn er kosten verbonden aan veranderingen. Uiteraard zit er een limiet aan het uitleggen van kledingstukken in verband met de naadtoeslag.

 

Prijzen voor maatwerk kleding

 

Onderstaande lijst is een indicatie, je kan zelf je kledingstuk samenstellen door te kiezen voor andere zakken,  rits of knopen, andere kraag, etc. Voor het uitkiezen van de stof heb ik verschillende stalenboeken met voorbeelden of ik ga op verzoek op zoek naar een stof met een specifieke look. Ook kan ik mee de stof uitzoeken als je dat graag wilt. De prijs van stoffen varieert, er zijn stoffen van 25 euro per meter, maar ook van 120 en daarboven. Reken op gemiddeld 2-2,5 meter stof voor een jasje, en 1 meter voor een broek met rechte, niet wijd uitlopende pijpen. Ik help je graag de juiste keuze te maken voor stof, kleur en model voor je jasje.

 

Prijzen (incl. BTW)  zijn inclusief maatnemen, het tekenen van een patroon op maat, het verstevigen van onderdelen met plakbaar paardenhaar / versteviging en drie standaard passessies. 

 

 

 

 

Kledingstuk Prijs
Tailleurtje (jasje) met twee opgestikte zakken, zonder kraag € 320
Pantalon (ongevoerd, rits middenachter, geen zakken) € 190
Pantalon (gevoerd, rits middenachter, met zakken) € 240
Rok (recht, gevoerd, geen zakken) € 165
Mantel (gevoerd, sjaalkraag, twee opgestikte zakken) € 550
Korset met plastic baleinen (los te dragen). Spiraalbaleinen mogelijk tegen meerprijs. € 185
Bruids- of feest japon (incl. binnen-werk) €1600
Keuzemogelijkheden Prijs
Eenvoudige kraag/opstaand boordje + € 30
Kraag/rever (traditioneel) + € 45
Knoopsgat (machinaal) + € 10
Knoopsgat (gepaspoilleerd) + € 20
Zak (met paspels, per stuk) + € 35
Zak (klepzak, per stuk) + € 45
Zak (in zijnaad, broek of rok) per twee + € 30
Rugsplit (met voering) + € 25
Mouwsplit (per twee) + € 55
Stofknopen (per knoop) + € 7
Toeslag voor speciale stofverwerking (ruiten, sierstiksel, vleugstoffen) nader te bepalen
Personal shopper: dagdeel mee om stof uit te zoeken + € 80
Spoedtoeslag (maatnemen en toile-pas op 1 dag) + € 50

Vragen

Heb je na het lezen nog een vraag? Laat het me vooral weten!